Wie ben ik

Wie ben ik?  Bizonder interessante vraag.  Want weet ik dat eigenlijk wel?  Of is dat meer een vraag die ten volle beantwoord kan worden door mijn gevoel?  Is dat niet de hamvraag voor ieder van ons: wie ben ik? (Allé, niet ik dan, maar jijzelf.)  Graag vertel ik al even iets meer over de zoektocht die ik al doorlopen heb om het antwoord op die vraag te vinden.

Het kan anders …  dat is toch wel mijn slogan, een korte krachtige zin met vooral veel ruimte voor ontdekken.  Ruimte die je krijgt om jezelf te ontdekken.

De Dommel: ik weet zo in mijn jeugd dat ik heel vaak de ‘Dommel’ (riviertje dat door Pelt stroom en achter langs de tuin van mijn ouders) aan het opkuisen ben geweest.  Dat begreep ik niet dat daar zoveel vuil in werd gegooid, leek wel bijna open riool. Dat kan anders.

Vogels: Opgegroeid met vader en broers die veel bezig waren met vogels kijken, wandelingen om vogels te zien. Zo de natuur verkennen, tof! Fijn dat zij hiervan zo volop genoten.  Voor mij maakte het niet uit of het een mus, mees, koekoek, specht, uil, langgebekte 2-tenige purperkuifmees of struisvogel was.  Maar ik genoot wel om vogels, dieren en planten te zien vliegen, lopen en groeien in open natuur: volop vrij.  Zelfde plek, zelfde tijd, andere ervaring, andere invulling, allemaal goed.  Het kan anders.

Allergieën: Stof- en stofmijtallergie vanaf mijn 10de? Zoiets.  Testje hier, testje daar.  Pilletje en pufje iedere dag.  Ademhalingsproblemen, kortademig, slijm, bronchitis, jaarlijks antibioticakuurtje.  Als kind/puber stel je niet te veel in vraag: je vertrouwt de arts, die naar eigen kennis en met vol goede intentie de best mogelijk gekende oplossing aanbied.  En toen was er het moment dat me verteld werd: die pillen en pufjes: dat is voor heel je leven!  Daar heb ik een klik gemaakt en bedacht: ‘dat zullen we nog wel eens zien!”.  Toen is de grote zoektocht naar mezelf begonnen.  Wie ben ik?  Het kan anders.

Leuven: 5 jaar Leuven – een belangrijke periode waarin je als jong volwassene veel leert uit ‘fouten’, waar je je grenzen aftast of vindt door ze te overschrijden. Waar je veel visies op veel vlakken ziet, hoort, beleeft en opmerkt dat iedereen toch uniek is, zowel in leren, ontspannen, beleving, zijn – met dan ook unieke reacties op situaties..  Een bizondere periode die me steeds opnieuw verwonderde over de enorme hoeveelheid aan mogelijkheden!  Het kan anders.

Bioshop Klimop: En zo eind 20e eeuw 2 besluiten gedaan:
1) Ik voor een baas werken?  Dat gaat niet goed komen.
2) Voeding doet veel met een mens
En dan het jaar 2000 – Bioshop Klimop komt te koop te staan.  Waarom niet? En hopsa: sprong gemaakt.  Wel dat eerste jaar mijn studie ing electronica afgemaakt tijdens het eerste jaar van zelfstandige.  Uiteraard niet doenbaar zonder de inzet van mijn enthousiaste moeder.  Was bizonder denk ik dan toch: student in hoofdberoep – zelfstandige uitbater bioshop in bijberoep.  Het kan anders.

Opzoekingswerk: Zodoende nu reeds 20 jaar in de mogelijkheid om steeds meer te weten te komen rond voeding en de mens, rond voeding en je gezondheid.  Eerst vele jaren door opzoekingswerk vooral op mentaal vlak en ook proberen en uittesten door zelf ermee aan de slag te gaan.  Hoe zit dat met olie? (Ώ3-Ώ6-Ώ9 )  Hoe zit dat met melk, suiker, honing, brood, … , kruiden, inhoudsstoffen, vitaminen, mineralen, …., tandpasta, wasmiddelen, etherische oliën, …. ? En in eerste instantie zeker voelen wat biologische voeding met me deed: pil en puf mocht de apotheker houden en als toch weer wat problemen met de ademhaling, dan waren er de etherische oliën.  Het kan anders.

Vader worden: Geboorte van m’n 2 kinderen, een bepaalde fase in m’n leven die iedereen die kinderen heeft kan beamen, verandering met zich meebrengt.  Wederom heel veel mogelijkheden om steeds meer te vinden wie ik ben.  Iets wat ik toen niet wist maar nu wel is dat de zoektocht die je meemaakt op zoek naar ‘het beste voor je kind’ en zo ze te laten uitgroeien tot hun beste zelf, dat dat eigenlijk je eigen zoektocht is.  In die zoektocht besloten: geneeskunde en voeding, dat moet samen, 1e plaats voeding en pas als dat niet voldoende blijkt, dan …  ja wat dan?  Wetende van etherische oliën, bach, gemmotherapie….  bedacht: ik ga terug studeren: geneeskunde.  Na dit besproken te hebben met mijn huisarts en arts van grootleverancier, die me beide dezelfde reactie gaven*, is ‘de levensschool’ op mijn pad gekomen.
(* reactie: “oef, denk dat je toch wel moeite gaat hebben om 7 jaar studie te doen zonder 1 uur over voeding, kruiden, …. alternatieve geneeswijze.  )  Het kan anders.

De Levensschool: Zodoende opleiding levensschool van 2015-2019.  Het 4 jaar traject tot gezondheidsbegeleider.  Eerste 2 jaar opleiding tot voedingsconsulent – inclusief anatomie en pathologie (ziekteleer).  3e jaar voetreflexologie en dieptemassage. 4e jaar een stevige uitbreiding met vakken die meer gericht zijn op de holistische en homeopathische aanpak van de totale persoon.  Een opleiding die veranderingen meegebracht heeft op veel vlakken in mijn leven.  Me doen ervaren dat kennis over hoe alles in mekaar zit belangrijk is, maar die tevens me heeft doen inzien dat we als mens nog maar beperkt weinig afweten hoe bizonder ons lichaam in mekaar zit.  Dat er meer is dan enkel het fysieke lichaam waar we als mens ook nog lang niet alles van afweten hoe het allemaal werkt.  En dat een totaal benadering van een ‘ziek’ persoon een veel grotere verandering kan teweeg brengen.  Dat zo een genezingsproces tot nog betere oplossing kan leiden, want een sterke ondersteuning van je zelfgenezend vermogen.  Het kan anders.

Lazulitraining: Vanaf september 2019 tot november 2020 me nog meer toegelegd hoe je nog meer verandering in de positieve richting kan brengen naar de vraag ‘Wie ben ik?’.  Zo begin september 2019 de 3-daagse ‘zielsoorzaken van ziekte’ gevolgd: uitermate boeiend, dat voelde voor mij als normaal, logisch en zo eenvoudig ….  en toch weer gewraakt door de gangbare geneeskunde.  Met dit inzicht aan de slag gaan kan zoveel betekenen voor ieder van ons.  Oktober 2019 bericht gelezen ivm ‘spirituele levenslessen’ van www.lazulitraining.be , ik werd er meteen nieuwsgierig naar en heb me ingeschreven. En zo alle lazulitrainingen beginnen te bekijken en wat zag ik daar staan : kindercoach!  Dat sprak me enorm aan, mede vanwege het hele traject dat ik al afgewerkt heb met mijn zoon, waaronder 1 jaar thuisonderwijs, wat vooral veel werken was richting zijn zelfvertrouwen en gemoed om zo veranderingen te laten manifesteren!  Dus naar infodag gegaan en eind november de sprong gewaagd: ik ga dat doen.  Wetende dat het een traject van 7 achtereenvolgende opleidingen waren. Want de lazulitrainer Eva heeft de juiste insteek van: eerst jezelf kennen, dan volwassenen kunnen coachen en dan pas kan je met kinderen aan de slag!  Zodoende in het hele traject zat Heart communication, NLP, HNLP, Life changing coach, Eriksoniaanse hypnose met kers op de taart: kindercoach! Zo was 2020 adembenemend, wat je met zo’n manier van coachen kan bereiken. Mezelf tegenkomen, mezelf precies even binnenste buiten keren om zo vastgeroeste visies te doorgronden en me weer ruimer blik te gunnen en vrijer in m’n lichaam te voelen.  Het kan anders.

Gemmoconsult: En aja, ondertussen dan ook nog cursus gemmo gevolgd: https://gemmoconsult.be/ met afronding van die cursus februari 2021. 

Wie ben jij?

Klaar voor nog meer over mezelf te weten te komen en nog duidelijker te gaan vinden: Wie ben ik?  En dit door te starten met mijn praktijk als gezondheidsbegeleider.  Met toewijding wil ik me graag open stellen voor jouw zoektocht naar jezelf.  Met de rugzak van de afgelopen jaren bij me zal ik graag jou begeleiden in die zoektocht naar het antwoord op de vraag ‘Wie ben ik?’.  Want weet je: alle oplossingen zitten in jou en je bent zoveel meer dan je denkt dat je bent.  Bizonder toch?!

HET KAN ANDERS

En ja het kan anders: bizonder is bewust anders geschreven! BIZONder toch!

De bizon staat symbool voor overvloed en manifestatie. Ze hebben een brede kop en gebochelde schouders. Bochels zijn vaak symbolisch voor opgeslagen krachten. Bij de bizon symboliseert het de overvloed die voor ons beschikbaar is, mits we maar weten hoe we deze moeten aanboren. De bochel bevindt zich op schouderhoogte, wat duidelijk maakt dat we ons zelf moeten inspannen. De grote kop geeft aan dat we onze inspanningen moeten afstemmen op boven; het staat symbool voor onze hogere vermogens. Hun grote hoofden zijn een teken van intelligentie van een hogere orde, en hun sterke lichamen zorgen voor een goede aarding. Bizons zijn de samenvoegende kracht tussen het spirituele en aardse, en geven de lessen van juiste actie in combinatie met gebed